Vorige edities Brabant Gipt

Brabant Gipt vond reeds vijf maal plaats.
In 2013 gingen we van start met slechts 6 inschrijvingen. De jurering vond plaats in het Provinciehuis te Leuven. Ondanks de beperkte deelname ondervonden we dat zowel leerkrachten als leerlingen enthousiast waren over dit initiatief en Brabant Gipt betekende voor hun een meerwaarde omdat de leerlingen op verschillende domeinen beoordeeld werden door personen uit het beroepsleven.
In 2014 beslisten we Brabant Gipt te laten doorgaan bij de VDAB te Heverlee. Dit was meteen een schot in de roos. Hier konden alle deelnemers naast elkaar hun stand opbouwen. Daardoor konden de scholen ook kennismaken met de andere deelnemers. Met VDAB als praktische partner, was het voor de scholen makkelijker om hun standen op te zetten. Ook vond de certificatieplechtigheid van RTC plaats diezelfde avond. Op de certificatieplechtigheid worden al onze gemeenschappelijke projecten zoals Pick & Place, Brabant Last, Iedereen Wint, ASCP  in de kijker gezet en de scholen gecertifieerd voor hun deelnames. Brabant Gipt telde in 2014   14 inschrijvingen. RTM Vlaams-Brabant zocht buiten VDAB en RTC nog een partner om het onthaal in goede banen te leiden en vond dit bij de leerlingen van het H. Hart Halle. Zo werd die dag en avond ook een succes.
In 2015 hadden we 21 inschrijvingen.
In 2016 hadden we 23 inschrijvingen
In 2017 hadden we 20 inschrijvingen.
Nieuw dit jaar was dat we in het kader van STEM workshops organiseerden voor 5de jaars en 2de jaars. Er kwamen een 90 tal leerlingen op af.


20142015


Zoek